Team Bethard

Vamosrafa
Nadal nu titelrikast

Är det sånt här som Federer ägnar sig åt nu när han är ledig kanske? Sitta och jämföra, och försöka spåna fram något nytt rekord han kan sätta när han kommer tillbaka till grässäsongen om några veckor. "Flest turneringar att vinna minst ett set från en spelare med enhandsbackhand", kanske. Ungefär så viktiga känns många av de rekorden som det ofta pratas om kring honom, och som till och med han själv ibland pratar om.

Det här tycker jag är desto mer intressant. Med mitt sätt att räkna är Nadal efter titeln i Rom nu den spelare någonsin som vunnit flest stora titlar.

ytt

Jag räknar inte slutspelet, det har vi pratar om massor av gånger. Inte för att Federer vinner den hela tiden, det funkar ju inte som argument eftersom min gunstling Djokovic som ni ser också vunnit den ganska många gånger, så känns ju inte helt bra att räkna bort fem titlar från hans räkning. Jag räknar inte slutspelet för att det inte är någon riktig turnering. Det är gruppspel. Hur många andra turneringar under året har gruppspel och att man därmed kan vinna även om man förlorar en match? Inte så många nej. Det är också en väldigt liten turnering. Hur många andra turneringar på året innehåller åtta spelare? Inte så många nej. Eller vänta, ingen, eller hur?

Slutspelet ska räknas, men jag tycker det ska räknas i en helt egen kategori. Det är fantastiskt att Federer vunnit det sex gånger, och nästan lika fantastiskt att Djokovic vunnit det fem gånger, men låt oss som sagt ha det i en egen kategori. Man ska inte klumpa ihop det med de vanliga, riktiga turneringarna.

Nu alltså, Nadal 48, Federer 47, Djokovic 42.

Intressant också att titta lite framåt. Nadal fem år yngre än Federer, Djokovic sex år yngre. Nu har Djokovic gigantiska problem med sitt spel just nu och Nadals kropp kan ju bara säga stopp precis när som helst, men titta på snittet där. Om Nadal och Djokovic skulle hålla sig kvar i toppen och fortsätta spela lika länge som Federer, då hade Federer blivit rejält omsprungen i den här kategorin. 3,5 turneringar per titel för Nadal och Djokovic, 4,1 för Federer. Djokovic läcker givetvis lite i den kategorin just nu då han inte vinner något men en sån period hade Nadal också för några år sen, och Federer har verkligen haft det. Innan han för ett drygt år sen kom tillbaka till toppen hade han ju flera år där han oftast inte var något hot om titlarna.

Nadal vinner väl Franska öppna. Han är åtminstone storfavorit till att göra det. Då uppe på 17 Grand Slam-titlar och åter bara tre bakom Federer. Sen tar han en av Wimbledon och US Open också va? Jag tror åtminstone att chanserna till det är väldigt goda och om inte Federer vinner den andra, då är det nog lite läge för den schweiziske mästaren att börja bli lite kissnödig igen. Det vore nog ingen höjdare för honom att bli av med det viktigaste av alla sina rekord, eller vad tror ni?

SPELA PÅ VINNAREN I FRANSKA ÖPPNA HOS BETHARD.

Status inför Franska

Det blev inget inlägg efter Romfinalen i söndags. Men när jag nu tänkte börja fundera lite inför Franska Öppna här så kan vi väl säga något om den.

Nadal vann. Det är svårt att liksom snacka ner någon som vinner en av säsongens största turneringar och nu blev han världsetta igen också- Monte Carlo, Barcelona och Rom. Förlust enbart i Madrid. Som sagt, det blir lite halvlurigt att säga något negativt om en spelare som har haft den säsongen på grus, men känns det inte ändå lite som att finalen i söndags var ett tecken på att Nadal inte är en sådär vansinnigt säker vinnare i Franska? Jag tycker det.

Nadal har bestämt sig för att spela på det här sättet. Sättet som han i och för sig nästan alltid spelat på så det är ju kanske ingen taktik direkt, utan snarare hans spelstil, men med tanke på hur oerhört mycket bättre hans offensiva spel blivit på senare år, samtidigt som han blivit lite långsammare, jag förstår verkligen inte varför han spelar så försiktigt som han gör och därmed alltid bjuder in sina motståndare att spela bra. Som mot Zverev i söndags. Zverev spelade inte bar i första set. Då vann Nadal överlägset. Zverev började spela bra i andra set, och var då överlägsen fram till regnavbrottet i tredje. Nu är det ju inte bara att Zverev började spela bra. Nadal hade en dålig period också, det är inte som att Nadal är mycket sämre än sin motståndare ens när denne spelar bra, men det är det där, gång på gång är det tydligt att Nadal spelar på ett sätt som inbjuder hans motståndare att göra väldigt bra matcher, och jag tycker det är intressant.

atp-rome-alexander-zverev-overpowers-david-goffin-to-stay-on-title-course

Det finns nämligen ett knippe spelare vid det här laget som är så pass bra och så pass duktiga på att dunka ner höga bollar att Nadal kan hamna i problem med sitt defensiva spel. Lägg därtill att han hittills den här säsongen i vanlig ordning visat sig oerhört ovillig att ändra något under matchens gång när det går emot. Titta bara på matchen mot Thiem i Madrid. Thiem är inte ens särskilt bra just nu. Allt som hade krävts var att Nadal ökat trycker och höjt tempot lite, lite grann så hade han krossat Thiem. Räcker med att se vad som hänt när Thiem mött tempostarka spelare som pressat honom senaste veckorna. Krossad av Tsitsipas och krossad av Zverev. Kanske inte de mest tempostarka spelarna i och för sig, men de klarar av att anpassa sitt spel efter motstånd och satte press på Thiem. Då var Thiem chanslös. Nadal hade kunnat göra samma sak men valde att inte göra det och det tycker jag gör att han känns utsatt inför Franska.

Nadal är den överlägset bästa spelaren just nu. Japp, till och med överlägsen Zverev när det gäller det spelmässiga. Men när det gäller det taktiska tycker jag Nadal fastnat i fel spår, och det gör att jag nu ser honom som en utsatt favorit i Franska Öppna.

1,44 står Nadal i just nu här på Bethard att vinna Franska Öppna. Jag skulle knappast spela det. Jag tror inte han kommer vinna turneringen ohotad. Zverev har visat att han kan hota. Thiem har vunnit flera av deras senaste möten. Del Potro har förmågan att spela på ett sätt som är tufft för Nadal, om nu han hinner bli fräsch i tid. Djokovic och Wawrinka, Djokovic hotade ju lite i lördags, just på att Nadal lät honom göra det. Wawrinka började svagt med förlust mot Johnson förra veckan, men så bedrövligt såg det inte ut och vem vet, han kanske hittar formen direkt. Ny chans att visa något idag i Geneve. Där går nog snöret, så att säga. Några andra spelare än de där kan inte slå Nadal, men som ni ser, det finns ett gäng ändå och jag tycker inte Nadal känns så given som vinnare som han gjorde för en månad sen, trots att han under perioden sen dess vunnit nästan allt.

bxlptczkgb-1526839741-1024x538

Oddsen då, vad ska vi satsa på?

oo-3-1024x417

Lite lustigt kanske att vi har odds på Murray. Han ska ju liksom inte vara med vilket är klart sen rätt länge.

Ni såg vilka jag räknade upp däruppe. Med det i bakhuvudet, jag hade valt Wawrinka i och med att Del Potro är väldigt osäker startande. Men Wawrinka, vi vet ju, han har en rackarns tendens att alltid spela som bäst i de absolut största turneringarna.

SPELA PÅ VINNAREN I FRANSKA ÖPPNA HOS BETHARD.

Ny kvalsuccé för Ymer?

Då var det dags igen. Grand Slam-kval, och dags för Elias Ymer att hitta praktformen. Men först av allt givetvis, precis som alltid, dags att skaffa sig en magisk lottning. Han är en lottningsspecialist, Ymer. Det finns några såna spelare, som alltid har lite mer flyt än de andra när det gäller lottningarna, men Ymer är det mest tydliga exemplet jag någonsin skådat. Har ni någonsin sett Ymer få möta en toppseedad spelare tidigt i en turnering? Jag har det faktiskt inte. Och om det hänt så har det antagligen handlat om en extrem grusspelare på ett snabbt underlag eller liknande, så det ändå blivit till en bra lottning.

Den här gången? Yes! Vi drog en svensk vinst den här gången också. I normalfallet bara ska han klara det här.

ii-3

Ganska högt seedad den här gången, och då förtjänar man så klart en relativt bra lottning, men det här har inte bara blivit relativt bra, det har blivit extremt bra. Att få Arevalo, som aldrig presterar i Europa och har undermålig form, som seedad kompis på sin del, det är fantastiskt, och lägg därtill att Nedovyesov är under isen, Bagnis och Ojeda Lara båda jätteformsvaga, och att det inte finns något hot i övrigt heller, då börjar det bli väldigt trevligt.

Nedovyesov var och nosade lite på atp-touren för några år sen. En tidigare collegespelare som kom igång sent med sin karriär. Som vissa andra gick det bra året och åren efter att han slutade skolan men sen har han fallit ifrån och får nu knappt vara med på challengertouren. Märkligt att det blir sådär ibland. De som går i skolan länge kommer igång bra direkt i sina proffskarriärer, men faller sen märkligt ofta ifrån. Högst oklart vad det beror på. Hur som helst, han ska Ymer bara slå.

nedovyesov-in-szczecin-1024x768

Sen Bagnis, som är ett ganska bra namn. Han spelade på atp-touren under något år men har nu fallit ifrån helt och är inte rankad bland de 200 bästa. Eller Ojeda Lara då. Ungefär samma ranking på honom. Började året magiskt, Ojeda Lara, men har inte haft ett rätt senaste månaderna. Blir antagligen Bagnis. Eller ja, Ymers lottningsflyt var det. Det blir oftast den svagare motståndaren så kanske snarare Ojeda Lara då.

2018-ojeda-previa-melbourne-1024x576

I kvalfinal, kan bli vem som helst faktiskt. Caruso också en spelare runt 200 i världen. Helt okej på grus. Gunneswaran vann otroligt nog en stor challenger på grus i Kina för ett par veckor sen men normalt vinner han knappt match på den här nivån. Martinez är nästan 200 i världen han också, men rejält överrankad. Han ska inte vara något hot alls. Och så Arevalo då, som är extremt ojämn. Han presterar någon eller några gånger borta i Syd- och Centralamerika och på det får han en hög ranking men ofta rejält överrankad han också. Svag form dessutom och nästan alltid svag i Europa.

bogota-challenger-2017-arevalo-1024x576

Det känns som att det är upp till Ymer det här. Det kommer inte krävas en prestation på topp för att klara kvalet. Håller han bara någon slags medelnivå så har vi honom nog inne i huvudturneringen.

Mellan 13 och 14 någonting idag spelar Ymer sin första match. Heja!

SPELA PÅ ELIAS YMER HOS BETHARD

Inför Romfinalen

Blev ju inget bra det där igår. Eller jo, tennisen blev ju jävligt bra. Tyvärr ingen succé på vamosrafa.se dock. Jag är ju ofta ärlig mot er och sanningen är att tekniken fortfarande inte flyter helt perfekt när det gäller min blogg här. Den är ju lite av en utböling här på Bethard vilket man på något vis kan förstå. Det är trots allt en bettingsajt och 99% av fokuset och tekniken är så klart anpassat för den verksamheten. Just nu är det så att jag inte kan publicera inläggen själv, utan det måste en annan person göra, och därmed kan det bli som igår, att något strular och texten blir försenad, igår lite väl mycket försenad och ni fick inte läsa något inför Nadal-Djokovic. Otroligt tråkigt givetvis, och såna här problem kommer kunna förekomma till viss del i några veckor till, men jag har löften från chefen om att det både är något väldigt bra på gång rörande vamosrafa och att det inte ska ligga alltför långt bort i tid, så håll ut mina vänner, det kommer bli grymt om inte alltför lång tid och då kommer jag också kunna pumpa ut inlägg i parti och minut som jag åtminstone emellanåt gör när jag har möjlighet att styra allt själv.

Med det sagt, det är snart final i Rom, och vi ska spåna lite runt det.

16:00 Nadal-Zverev 1,17-5,60 Bethard

kk-3

Oddsen på Zverev skjuter just nu i taket fullständigt. Folk tror han är skadad, och faktum är att oddsen på honom stiger så pass mycket att jag blir lite halvorolig över att den här matchen kanske bryts i förtid, eller inte blir av alls. Hoppas, hoppas att det bara är att folk gissar att han inte är helt hundra fräsch. Lite problem igår mot Cilic så risken finns ju där, utan tvekan, men hoppas det inte är så.

För om Zverev är fräsch här, då tror jag Nadal får se upp.

Jag blir lite irriterad på Nadal faktiskt. Det är dumt det här att han hela tiden ger sina motståndare chansen att spela sin absolut bästa tennis mot honom. Det är liksom ingen slump att Djokovic igår gjorde sin bästa match för året mot just Nadal. Extra inspirerad, absolut, det betyder något, men även om Nadal är extremt bra just nu, han väljer att spela på ett sätt så han liksom hjälper till att höja sin motståndare, och det är ju inte så smart.

Igår mot Djokovic exempelvis. Allt han hade behövt göra var att pressa upp tempot lite så Djokovic behövt försvara sig. Då hade det gått hur enkelt som helst. Nu valde han istället att spela det här spelet med höga, loopande slag i ganska lågt tempo och Djokovic fick chansen att stå och mosa ner de bollarna. Precis på samma sätt som Nadal gör mot Thiem, och då ofta förlorar. Jag fattar det inte, för han är så mycket bättre när han bara öser på numera, Nadal. Mycket märkligt.

Idag kommer till viss del en ny sån där match. Zverev är en väldigt lång spelare och kommer inte ha några som helst problem med Nadals höga bollar, särskilt i returerna från Nadal. Det kommer bli jättelägen för Zverev att börja styra och ställa där, och just Zverevs serve känns som en stor nyckel idag. Satt ni och kollade något på servemätaren igår när Zverev spelade? Han servar numera hårdare än de allra flesta, och det kommer bli problem för Nadal. Han kommer ha svårt att hinna med och kommer ofta bli kort i returerna. Zverev blir dessutom bara smartare och smartare som spelare och jag tror han kommer kunna dra full nytta av Nadals ofta ganska tveksamma matchplaner.

Vi får se. Nadal är så klart storfavorit och det mest troliga är att han vinner matchen på att han helt enkelt är överlägset bäst just nu, men stor varning för att Zverev kan komma närmare än vad alla verkar tro.

Rom - lördag

Då ska vi avgöra det här kalaset då. Inte idag. Nej, nej. Det är lördag, snälla nån. Och det spelas inga moraliska finaler idag inte. Idag ska rätt spelare promenera fram till finalen, för att sen göra upp imorgon. Det var ett jävla hattande, semifinaler, finaler hit och dit, men igår var det ju kvartsfinaler, och vi ska säga något om dem först och främst. Så det så.

hh-1

Börjar man bli lite gammal och bitter kanske när man inte tar till sig de nya spelarna riktigt. Eller så är det så för de flesta kanske, att man inte släppte riktigt allt sent igår kväll för att kolla in världstrean Zverev mot en annan topp-10-gubbe i form av Goffin. Att man tyckte det var lite roligare att se de gamla stofilerna som spelade tidigare under dagen.

Jag kollade faktiskt lite på en match från 2011 här på morgonen. Djokovic mot Nadal i US Open-finalen. På tal om att vara gammal och bitter, hur man än vänder och vrider på det, det går inte att säga annat än jävlar vad bra de var då, och oj vad mycket bättre de var då jämfört med vad de är nu. Inte slagmässigt när det gäller Nadal, men som det blixtrade om hans fötter på den tiden alltså. Han var så vansinnigt snabb att det nästan var löjligt åt det. Det är han inte längre, men han har kompenserat det med att istället bli bättre slagmässigt.

Det där var ju ett litet sidospår, men kanske ett berättigat sådant. De ska ju faktiskt mötas senare idag de där två, men som sagt, vi kan ju börja med gårdagens spel.

Kul match mellan Nadal och Fognini. På tal om att blixtra, det blixtrade onekligen om Fognini när han vann ett knippe gem i rad och vann första set igår. Det är precis det där som är Fognini. Det ska blixtra om honom en kort period. Han ska visa att när det stämmer för honom så bråkar ingen med honom, men sen ska han förlora. Han orkar inte hålla den där nivån särskilt länge. Han är mentalt svag helt enkelt. Han har inte koncentration för särskilt lång period. Vi genier har inte det. Jag har exempelvis ungefär 11 minuter till på mig att slutföra den här texten, sen kommer jag bli uttråkad och värdelös. Nadal då, var han bra? Han var riktigt bra. Fognini försökte nästan hela vägen, men Nadal krossade honom totalt i de två sista seten och på slutet vann Fognini i princip bara när han träffade linjerna så bollen gled iväg. Hände inget konstigt så missade inte Nadal. Ser väldigt stark ut den här veckan, Nadal, men vi vet att han numera kan förlora ändå. Han är utsatt då han är så ovillig att anpassa sitt spel efter motståndet vilket medför att motståndaren ofta får en liten chans att göra sitt livs match och vinna.

5afecf18ab439.image

Djokovic då, hur bra var det? Men ganska bra skulle jag säga. Var en väldigt trevlig match det där. Riktigt bra dueller. Tempot var inte det absolut högsta och han slår fortsatt ganska löst, Djokovic. Han har svårt att slå undan bollarna, men överlag var det ganska bra, särskilt sett till det han presterat i modern tid, eller vad man ska kalla det. Nishikori har det lite tufft mot Djokovic mentalt. Det känns som att han kanske fått lite vinstfobi. Igår var det i slutet helt jämnt spelmässigt, men det kändes ändå inte som att Nishikori var särskilt nära.

djokovic-rome-2018-friday-2-1024x576

Jag hann tänka "han har alldeles för många möjligheter att slå in den här, han kan fan missa den." Hann ni? Jag har sett värre missar, det där kan faktiskt hända, men det var ju en inte helt oviktig boll, som synes. Nishikori vann den efterföljande bollen med en grym backhand. Pratar man högst teoretiskt hade det alltså stått 33-lika i gemet om han bara pillat in den här smashen.

Zverev och Cilic, som förväntat, men jag tror faktiskt inte att folk är lika intresserade av att höra om de matcherna, och det var det där ni vet, om sex minuter blir jag värdelös. Dags att gå på att snacka om dagens semifinaler.

15:00 Nadal-Djokovic 1,20-5,10 Bethard

hhh

Oddsen ljuger aldrig någonsin när man är såhär långt in i en turnering. Det är sådär som miljontals människor tillsammans kommit fram till att oddsen ska vara och då är det så, särskilt som dessa människor sett allt och vet allt som går att veta om matchen. Med andra ord är jag fel ute när jag säger det här, men jag tycker att Nadals odds är alldeles för högt. Jag tycker att man värderar deras inbördes möten på tok för högt. Man måste se till hur oerhört mycket bättre Nadal är just nu och med det i bakhuvudet, Djokovic är inte en av de spelare som Nadal för närvarande kan förlora mot.

Men. Det finns ju ofta något men. Man ska veta att även när Djokovic var som absolut bäst, och var totalt överlägsen alla andra, då var han alltid ännu, ännu, ännu bättre varje gång när han mötte Nadal. Nadal fick honom att fokusera lite extra, vara lite mer noggrann, vilja lite mer, allt det där. Nadal är Djokovic boss. Ni vet den där som man i slutet av tv-spelet ska besegra för att klara ut det. Federer klarade Djokovic ut att bli överlägsen ganska snabbt. Det var Nadal som var den sista bossen att knäcka för att han skulle känna sig överlägsen och jag tror att det är något som fortfarande skaver i bakhuvudet på honom. Nu håller han på och spelar om spelet och även om han har många bossar att besegra innan han kan gå på Nadal och vid vinst känna sig överlägsen igen, klara ut spelet så att säga, det är något speciellt att möta Nadal för honom, och det är fullt möjligt att han idag kommer kunna kräma ur lite mer av sitt spel än han gjort hittills den här säsongen.

Sjukt kul match i alla fall. Och jodå, som sagt, jag tror att Nadal kommer dra ner byxorna rejält på Djokovic.

20:00 Zverev-Cilic 1,43-3,10 Bethard

hh-2

Det är ju lite lurigt att prata om den här matchen med samma entusiasm som den första men det här är också en kanonmatch så klart.

Det finns ingenting konstigt överhuvudtaget med att Zverev har 4-1 i inbördes möten på Cilic och att han vunnit fyra gånger i rad. Cilic vann sin match 2015 i Washington då Zverev knappt fick köra moppe.

Likadana spelare. Bra servare som rör sig bra och är bra i spelet för att vara långa och bra servare. Några betydande skillnader dock.

*Zverev är mycket snabbare än Cilic.

*Zverev är mycket smartare än Cilic.

*Zverev är mycket säkrare än Cilic.

Lägg därtill att Zverev numera servar nästan lika hårt som Cilic och om han bara vill kan han också slå lika hårt som Cilic.

De må vara nära varandra i ranking, och faktiskt också relativt nära i spelstyrka, men det här är en fullständig mardröm för Cilic spelstilsmässigt. Han möter sig själv, men en rejält uppdaterad och bättre version av sig själv. Tänk er att ställas inför den uppgiften själva, vad det än gäller. Det vore inte så kul att gå ut på krogen ikväll med din tvillingbror som råkar vara extremt mycket snyggare, smartare, mer framgångsrik, och så vidare va? Det blir liksom dåliga förutsättningar.

Dåså, vi klarade tidsplanen. Jag övergår nu till att vara lika värdelös som alla andra. Trevlig tennisdag, mina vänner.

Show more

Bethard

This website www.bethard.com, is run by Bethard Group Limited, a Maltese company belonging to the European Union. The company number is C69565 with the registered address Triq Paceville Avenue no. 6, St Julians STJ 3109, Malta. Bethard Group Limited is operating under the following licenses, issued by MGA (Malta Gaming Authority): MGA/CL1/1147/2015 (issued on 17th May 2016), MGA/CL1/1148/2015 (issued on 17th May 2016), MGA/CL1/1155/2015 (issued on 17th May 2016). Sportsbook, Card Games, endorphina and isoftbet games are licensed and regulated by the Government of Curacao under licence number 1668/JAZ.

Gambling can be addictive. Play responsibly. www.gamblingtherapy.org & www.gamblersanonymous.org

© 2018 BETHARD.COM. ALL RIGHTS RESERVED.

Payment Providers

Game providers