Team Bethard

Mobile

Promotions

Zlatan challenge

Vamosrafa
Inför dagens finaler

Finaldag på atp-touren, och vi ska titta till matcherna.

Stuttgart

13:00 Federer-Raonic 1,33-3,65 Bethard

Rätt intressant med oddsen. Kommer ni ihåg inför veckan att jag tyckte 1,70 på att Federer skulle vinna turneringen var otroligt lågt? Sen dess har han hunnit vara uppe i en bra bit över 1,50 mot Zverev när han låg under där, och när man slår ihop oddset från semin mot Kyrgios igår och det mot Raonic idag, 1,37 gånger 1,33, så landar man i att på bara de här två sista matcherna landar man i över 1,80 på att han vinner båda matcherna. Ibland ska man verkligen passa sig för slutsegraroddsen.

På tal om slutsegraroddsen förresten. Inför den här turneringen tyckte jag det överlägsen bästa oddset var det på Raonic. 9,50 fick man då. Han har tassat fram till finalen utan större problem och man sitter ni alltså med 9,50 här, det är ju ganska mysigt det för er som hängde på den.

Slutar det lyckligt för det spelet då? Det gör det ju antagligen inte.

Han har servat helt vansinnigt stabilt den här veckan, Raonic. Snudd på obrytbar. Det blir ingen enkel uppgift för Federer att bryta honom idag heller direkt, men trots att Federer har returerna som sin kanske största svaghet, i en match mot Raonic blir istället hans returer en väldigt stark punkt. Federers problem returmässigt är att han inte riktigt hinner slå på bollarna. Han är en svag offensiv returnerare. När det gäller defensiva returer, att bara blockera in bollen, är han däremot kanske bäst av alla, och det är ett sätt att returnera som passar helt perfekt mot Raonic. Det finns ingen mening att försöka slå på Raonic missiler, i alla fall inte på gräs. Det är bara att försöka böka in dem så lågt som möjligt och hoppas på att han missar. Passar Federer helt perfekt.

Raonic har inte imponerat spelmässigt under veckan och är antagligen för dålig för att bryta Federer. Om Federer skulle förlora den här veckan tror jag det var igår. Inte för att Kyrgios är bättre än Raonic, snarare tvärtom, men det passar Federer klart mycket bättre att möta Raonic.

Hertogenbosch

14:30 Gasquet-Chardy 1,50-2,85 Bethard

Helfranskt i Hertogenbosch. Rättvis final. Bara Tomic som kan konkurrera om att ha varit en av veckans två bästa spelare och han fick ju stryk av Gasquet igår så Chardy får chansen idag istället. Fina veckor för Chardy det här. Vinst i challengern i Surbiton och nu chans på titel på atp-touren också. Hyfsad kontrast mot hur han spelade för bara några månader sen.

4-1 i inbördes möten för Gasquet och det förstår man. På lite långsammare underlag så klarar inte Chardy av att hantera hans variation och slår helt enkelt bort sig. Nu gräs och Gasquet har historiskt varit mer grässpecialiserad än Chardy, men undrar om underlaget ändå inte är ett plus för Chardy. Chardy har en spelstil där han i princip skiter i motståndaren. Han bara blåser på och håller det så håller det. På det här underlaget kan det bli så att Gasquets variation inte biter så bra utan att det räcker med någon enstaka Chardykanon för att vinna poängen och om Chardy bara spelar tillräckligt bra, då tycker jag alla möjligheter finns för honom. Det kan mycket väl skrälla här.

Den gode mot den onde

Mitt i årets finaste sportdag, med fler VM-matcher än vad som går att hantera, så ska vi kasta in en av årets mest intressanta tennismatcher också. Det är mycket nu.

16:00 Federer-Kyrgios 1,37-3,35 Bethard

Borde jag skrivit den falske mot den onde i rubriken kanske? Äh, Federer får vara god, och i det här sammanhanget är han det givetvis utan tvekan. Kyrgios är helt dum i huvudet, det är knappast Federer.

Sex set spelade mellan dem såhär långt. 3-3, och alla har gått till tiebreak. Grus och hardcourt tidigare, idag första gången på gräs, och man kan väl lugnt säga att det känns rätt intressant.

Varför är det här så kul då?

Jag gillar ju matcher där Kyrgios är ena parten. Det blir nästan alltid så otroligt mycket roligare när det är en elak spelare inblandad. Vi har alldeles för många tråkiga, godhjärtade skolpojkar i den här sporten numera. Det är sanningen. Så även om Kyrgios är avskyvärd, han tillför en jäkla massa.

Och så kittlar det så klart att Federer mycket väl kan få stryk på gräs. Det händer ibland, men då är det oftast matcher han inte bryr sig om. Åtminstone på senare år. Förra året förlorade han mot Haas till exempel. Snudd på med flit var det. Nu däremot, nu kommer han behöva gå för fullt, och göra en riktigt bra match, men han kan ändå mycket väl förlora, så pass kapabel är Kyrgios.

Det blir ett enda pangande det här. Kyrgios överlägsna serve kommer förstås bita som bara den. Sen är det upp till Federer att vara tillräckligt överlägsen när bollen är i spel, och upp till Kyrgios att hitta den där balansen mellan åtminstone en viss stabilitet och att blixtra till totalt under korta perioder.

Riktigt, riktigt intressant som sagt och jag tror Kyrgios har en jäkla skrällchans. Han har strulat hela veckan, men idag lutar det åt megafokus och en fokuserad Kyrgios, på gräs, det är ingenting man vill möta, det kan jag säga.

Fredagsuppsamling

Då var det fredag och som vi alltid gör på fredagar under lite mindre spelveckor, vi kör en sammanfattning av vad som hänt, och tittar fram emot helgen.

Tyvärr så rök Shapovalov. Lite överraskande för min del i alla fall men det är väl lite sådär, valparna har lite kvar fortfarande innan man kan lita på dem. Shapovalov torsk mot Gunneswaran och Tsitsipas var väldigt illa ute mot Jaziri igår i veckans andra turnering.

Det blir alltså ingen Federer-Shapovalov idag. Det blir fripassage för Federer. Pella är en drömmotståndare för honom. Pella kommer ha vissa problem med tempot där, kan man utan att överdriva säga.

Kyrgios strulade en del mot Marterer igår. Jag trodde han skulle vara fokuserad men icke. Lopez idag, riktigt fin match det. Hög nivå. Skulle kunna vara en kvartsfinal i Wimbledon rent nivåmässigt så den tycker jag man ska se.

Raonic-Berdych, samma sak där. Skulle absolut kunna vara en kvart i Wimbledon. Raonic imponerade mer än Berdych igår och i min värld ska Raonic vara ganska mycket bättre än Berdych numera.

Istomin, visst är han bra på gräs, men man trodde ju kanske att det skulle vara Kohlschreiber där i sista kvarten. Pouille har en ryslig förmåga att få bra lottningar, han är väl egentligen den enda som kan utmana Elias Ymer i den grenen, och superlottning detta så klart. Pouille är fladdrig på gräs. Kapaciteten finns där, men han kan också förlora mot sämre spelare utan att något konstigt behöver hända. Kanonchans för båda två där att gå till semi egentligen.

Är väl bara att säga som det är. Man borde verkligen ha spelat Raonic till 9,50 inför veckan, som jag skrev i måndags. Nu kanske det är lite svårare att hitta bra värden. Om man inte tror att Kyrgios slår Federer förstås, vilket jag skulle säga att han kan göra.

Inte riktigt samma klass här som i Stuttgart nej.

Men kul ändå.

Om vi börjar nerifrån så, Gasquet-Tsitsipas idag, grymt fin match. Lite svagt av Tsitsipas i båda sina matcher hittills egentligen, men lättare nu när han får slå i underlaget och det vill nog till att Gasquet returnerar bra idag. Om Tsitsipas får för mycket på sin serve där kan det bli bökigt för Gasquet.

Tomic har gjort det som alla egentligen trodde, kommit igång rejält nu när han har gräs under fötterna. Överkörningen av Haase i omgång två imponerar i alla fall på mig och även om Verdasco är både riktigt vass på gräs och imponerade mot Medvedev, jag tror det blir första semifinalen på atp-touren på evigheter för Tomic.

Alla seedade spelare borta på den övre halvan. Rätt svaga seedade spelare dock, så inte mycket att säga om. Första kvarten för McDonald, måste det väl vara. Ingen skräll att han gör sig bra på gräs dock. De där små knattarna som tassar omkring ovanpå grässtråna och pressar upp tempot har gjort sig bättre och bättre på gräs senaste åren. Chardy ångar på efter sin challengertitel förra veckan och blir nog farlig om titeln den här veckan också. Han är klar favorit till att knipa finalplatsen däruppe.

Tomic eller Chardy, ska man spela. Kanske båda, riktigt fina värden där faktiskt. Men om jag måste välja en så får det bli Chardy, för om han bara sköter sig och når final, då sitter man väldigt bra med de där sex gångerna. Lite värre för Tomic som har tuffare lottning idag och sen även mot slå Gasquet för att nå final. Han kan klara det, men Chardys väg är så mycket lättare så jag tar honom.

Svenskuppdatering

Det här gör vi ju ibland, när vi inte har så mycket annat för oss. Det var ett tag sen vi tittade till svenskarnas ranking nu, hur det går för dem, och så vidare. Och därmed dags tycker jag. En svenskuppdatering, helt enkelt.

Två olika sätt att se det på här kan man väl säga. Toppen med Elias Ymer är bättre än på många år. Vi har inom bara någon vecka en topp-100-spelare igen och det var onekligen några år sen. Han har segat sig mot atp-touren, Ymer, och nu är han plötsligt där nästan, utan att de där allra största framgångarna kommit nu under sommaren. Eller ja, andra omgången i Franska Öppna är givetvis grymt, men på challengertouren har det egentligen fått lite trögare. Inte så många poäng att försvara under perioden som var dock och därför har han kunnat klättra. Under resten av året har han poäng från två challengertitlar och någon semifinal att försvara. Så det blir lite tuffare att fortsätta klättra utan att göra de där riktigt bra resultaten men som sagt, han är nästan inne på atp-touren nu, och det är grymt bra.

Sen två spelare runt 350. Mikael Ymer har den här veckan för första gången på något sätt börjat visa form. Han slog Carballes Baena i en rätt märklig match häromdagen. Topp-100 i världen och vann på atp-touren tidigare i år, Carballes Baena så en grym seger på papperet men kanske att han inte är riktigt så bra som det ser ut och det var en konstig match där Carballes Baena störde sig en hel del på Ymers usla uppträdande. Men vad gör man inte för att vinna, det är resultaten som räknas, och även lillebror Ymer verkar vara lite på gång. Han försvarar en kvart och en semi på challengertouren nu under resten av året, inte mycket mer, och spelar han bra kommer han klättra massor. Lite av en besvikelse hans säsong i övrigt dock. Han har inte förbättrats något spelmässigt sen samma tid förra året och det är inte bra när man är i hans ålder.

Markus Eriksson har tyvärr haft det väldigt tufft i år och kommer tappa i ranking under andra halvan av säsongen. Han hade i år en kanonchans under första halvan av säsongen att klättra lite till och då kunna komma in i vissa challengerturneringar men det är tydligt att han inte riktigt räcker till och som sagt, han lär tappa i ranking nu under sommaren och hösten, tyvärr.

Christian Lindell nöter på som vanligt borta i Sydamerika men tyvärr går det lite sämre än vanligt.

Jonathan Mridha gjorde någon riktigt bra turnering i slutet av förra året men har i år inte tagit några kliv framåt och tävlar också alldeles för lite för att få någon ranking att räkna med.

Gustav Hansson går riktigt bra när han väl spelar och går hela tiden långt eller vinner på futuretouren. Grym utveckling på honom under skolgången i USA hittills. Det finns trots allt de som blir bättre av att sitta i skolbänken. Tyvärr försvinner ju åren här och han kommer vara en bra bit över 20 när han eventuellt börjar spela professionellt, men det får man väl ta. Inte säkert att han haft samma utveckling om han kört på hemma i Sverige.

Fred Simonsson är inte bättre än sådär, det är bara att slå fast det. Han tävlar mycket, men är ändå inte ens nära topp-500 i världen. Det är riktigt risigt.

Patrik Brydolf började spela igen för något halvår sen men det har väl inte blivit någon supersuccé den här gången heller riktigt.

Daniel Appelgren tävlar mycket han också, men plats 800 i världen, det indikerar inte att man är särskilt nära att börja tjäna pengar på sin tennis så att säga. Kan kanske vara läge att ge upp där precis som för vissa andra.

Filip Bergevi tycker jag borde prestera lite bättre än han gör sett till kapacitet men det räcker helt enkelt inte till ens på lägsta nivå för honom, tyvärr.

Och Dragos Madaras, han är inte tillräckligt bra för att spela professionell tennis, svårare än så är det inte.

Det är inte min mening att hacka ner på folk som vill ägna sig åt att spela tennis, det är jättebra, men två saker måste man slå fast. Dels att bredden på svensk tennis är fullkomligt usel och bara blir sämre och sämre. Att övre delen av bilden ovan innehåller spelare som är bland de 10 bästa i Sverige, det är ett sånt svaghetstecken att man liksom bara vill gråta. Det är hemskt dåligt. Och så ska det sägas också att bortsett från fem av de där spelarna, ungefär, finns det inga utsikter för de svenska spelarna att fortsätta hålla på. Man måste bli runt 200 i världen på rankingen för att överhuvudtaget ens ha chans att tjäna några pengar på sporten och det är det inte många av de där som ens har chans att bli. Ymrarna, Hansson, och kanske Carl Söderlund som var rätt bra för något år sen men som nu totalt försvunnit under sin skolgång i USA. De kan fortsätta försöka med mer eller mindre gott hopp. Ymrarna så klart, de ska man inte dra in i detta. De är professionella spelare som tjänar pengar. De andra gör det inte ännu, och de allra flesta skulle kanske göra gott i att ägna sig åt något annat, för de klarar sig liksom inte i konkurrensen med andra professionella spelare och då är det ju inte mycket till idé.

Elias Ymer går väldigt bra. Mikael Ymer är kanske lite på gång. Det är det som är svensk tennis just nu. Allt annat är mer under isen än det någonsin varit.

Han är igång

Då var Federer igång igen, och vi måste så klart prata lite snabbt om hur det såg ut.

Gräs är ett knasigt underlag. Ni som såg matchen förstår nog vad jag menar. Att storebror Zverev, som spelet såg, lyckades ta ett set, med rätt god marginal till och med, 6-3, det är liksom svårt att smälta på något sätt. Att det är möjligt för en spelare att vara så överlägsen som Federer var, i alla fall i början av första set, och ändå förlora det, mot en spelare som är så extremt mycket sämre. Det händer liksom bara på gräs, inte på några andra underlag.

Resultatet, 3-6 6-4 6-2, är rent allmänt väldigt smickrande för Zverev, och aningen orättvist mot Federer. Det är illa att Federer tappar ett set mot Zverev, även på gräs, men som sagt, det är sånt som kan hända även om man är mycket bättre, tydligen. Det var absolut inget fel på Federers insats. Jag tycker han kom igång väldigt bra i början och såg totalt sett rätt bra ut men det var mycket mer slarv än vad man är van vid. Kanske inte så konstigt i och för sig. Han är inte den som går in till såna här matcher och gör precis allt för att vinna på säkrast möjliga sätt. Han vill slå alla de slag han vill ska kunna slå och han vill att det ska kännas bra, det räcker inte med vinsten.

Och jag tror det kändes rätt bra också. Det såg så ut. Siffrorna var inte bra. Han blev bruten för ofta och var alldeles för ofta hotad i egen serve, men det handlar bara om det där att han i en sån här match inte går in för att vara effektiv. Han gör inte som Nadal och spelar hela tiden poängen för att ha bästa chans att vinna dem. Då kan de bli såhär när man är lite rostig men trots allt det där, jag tycker det var en riktigt positiv gräspremiär för honom och ingenting är ändrat. Det är Rogge som är spelaren att slå den närmaste dryga månaden.

Tyvärr blir inte matchen som jag hade sett fram emot på fredag av. Shapovalov rök idag mot Gunneswaran. Han har en bit kvar innan han är en etablerad toppspelare, Shapovalov, inget snack om den saken. Stabiliteten är inte där. Det blir nu istället Pella eller Gunneswaran för Federer i kvarten.

Show more

Bethard

This website www.bethard.com, is run by Bethard Group Limited, a Maltese company belonging to the European Union. The company number is C69565 with the registered address Triq Paceville Avenue no. 6, St Julians STJ 3109, Malta. Bethard Group Limited is operating under the following licenses, issued by MGA (Malta Gaming Authority): MGA/CL1/1147/2015 (issued on 17th May 2016), MGA/CL1/1148/2015 (issued on 17th May 2016), MGA/CL1/1155/2015 (issued on 17th May 2016). Sportsbook, Card Games, endorphina, isoftbet games, Fantasy Sports and Authentic Casino are licensed and regulated by the Government of Curacao under licence number 1668/JAZ.

Gambling can be addictive. Play responsibly. www.gamblingtherapy.org & www.gamblersanonymous.org

© 2018 BETHARD.COM. ALL RIGHTS RESERVED.

Payment Providers

Game providers