Bethard.com bruker cookies. Ved å bruke våre tjenester, annerkjenner og godkjenner du at vi bruker cookies. Les mer
Svenskuppdatering

Det här gör vi ju ibland, när vi inte har så mycket annat för oss. Det var ett tag sen vi tittade till svenskarnas ranking nu, hur det går för dem, och så vidare. Och därmed dags tycker jag. En svenskuppdatering, helt enkelt.

Två olika sätt att se det på här kan man väl säga. Toppen med Elias Ymer är bättre än på många år. Vi har inom bara någon vecka en topp-100-spelare igen och det var onekligen några år sen. Han har segat sig mot atp-touren, Ymer, och nu är han plötsligt där nästan, utan att de där allra största framgångarna kommit nu under sommaren. Eller ja, andra omgången i Franska Öppna är givetvis grymt, men på challengertouren har det egentligen fått lite trögare. Inte så många poäng att försvara under perioden som var dock och därför har han kunnat klättra. Under resten av året har han poäng från två challengertitlar och någon semifinal att försvara. Så det blir lite tuffare att fortsätta klättra utan att göra de där riktigt bra resultaten men som sagt, han är nästan inne på atp-touren nu, och det är grymt bra.

Sen två spelare runt 350. Mikael Ymer har den här veckan för första gången på något sätt börjat visa form. Han slog Carballes Baena i en rätt märklig match häromdagen. Topp-100 i världen och vann på atp-touren tidigare i år, Carballes Baena så en grym seger på papperet men kanske att han inte är riktigt så bra som det ser ut och det var en konstig match där Carballes Baena störde sig en hel del på Ymers usla uppträdande. Men vad gör man inte för att vinna, det är resultaten som räknas, och även lillebror Ymer verkar vara lite på gång. Han försvarar en kvart och en semi på challengertouren nu under resten av året, inte mycket mer, och spelar han bra kommer han klättra massor. Lite av en besvikelse hans säsong i övrigt dock. Han har inte förbättrats något spelmässigt sen samma tid förra året och det är inte bra när man är i hans ålder.

Markus Eriksson har tyvärr haft det väldigt tufft i år och kommer tappa i ranking under andra halvan av säsongen. Han hade i år en kanonchans under första halvan av säsongen att klättra lite till och då kunna komma in i vissa challengerturneringar men det är tydligt att han inte riktigt räcker till och som sagt, han lär tappa i ranking nu under sommaren och hösten, tyvärr.

Christian Lindell nöter på som vanligt borta i Sydamerika men tyvärr går det lite sämre än vanligt.

Jonathan Mridha gjorde någon riktigt bra turnering i slutet av förra året men har i år inte tagit några kliv framåt och tävlar också alldeles för lite för att få någon ranking att räkna med.

Gustav Hansson går riktigt bra när han väl spelar och går hela tiden långt eller vinner på futuretouren. Grym utveckling på honom under skolgången i USA hittills. Det finns trots allt de som blir bättre av att sitta i skolbänken. Tyvärr försvinner ju åren här och han kommer vara en bra bit över 20 när han eventuellt börjar spela professionellt, men det får man väl ta. Inte säkert att han haft samma utveckling om han kört på hemma i Sverige.

Fred Simonsson är inte bättre än sådär, det är bara att slå fast det. Han tävlar mycket, men är ändå inte ens nära topp-500 i världen. Det är riktigt risigt.

Patrik Brydolf började spela igen för något halvår sen men det har väl inte blivit någon supersuccé den här gången heller riktigt.

Daniel Appelgren tävlar mycket han också, men plats 800 i världen, det indikerar inte att man är särskilt nära att börja tjäna pengar på sin tennis så att säga. Kan kanske vara läge att ge upp där precis som för vissa andra.

Filip Bergevi tycker jag borde prestera lite bättre än han gör sett till kapacitet men det räcker helt enkelt inte till ens på lägsta nivå för honom, tyvärr.

Och Dragos Madaras, han är inte tillräckligt bra för att spela professionell tennis, svårare än så är det inte.

Det är inte min mening att hacka ner på folk som vill ägna sig åt att spela tennis, det är jättebra, men två saker måste man slå fast. Dels att bredden på svensk tennis är fullkomligt usel och bara blir sämre och sämre. Att övre delen av bilden ovan innehåller spelare som är bland de 10 bästa i Sverige, det är ett sånt svaghetstecken att man liksom bara vill gråta. Det är hemskt dåligt. Och så ska det sägas också att bortsett från fem av de där spelarna, ungefär, finns det inga utsikter för de svenska spelarna att fortsätta hålla på. Man måste bli runt 200 i världen på rankingen för att överhuvudtaget ens ha chans att tjäna några pengar på sporten och det är det inte många av de där som ens har chans att bli. Ymrarna, Hansson, och kanske Carl Söderlund som var rätt bra för något år sen men som nu totalt försvunnit under sin skolgång i USA. De kan fortsätta försöka med mer eller mindre gott hopp. Ymrarna så klart, de ska man inte dra in i detta. De är professionella spelare som tjänar pengar. De andra gör det inte ännu, och de allra flesta skulle kanske göra gott i att ägna sig åt något annat, för de klarar sig liksom inte i konkurrensen med andra professionella spelare och då är det ju inte mycket till idé.

Elias Ymer går väldigt bra. Mikael Ymer är kanske lite på gång. Det är det som är svensk tennis just nu. Allt annat är mer under isen än det någonsin varit.

Back

Bethard

This website www.bethard.com, is run by Bethard Group Limited, a Maltese company belonging to the European Union. The company number is C69565 with the registered address Triq Paceville Avenue no. 6, St Julians STJ 3109, Malta. Bethard Group Limited is operating under the following licenses, issued by MGA (Malta Gaming Authority): MGA/B2C/312/2015 granted as of the 1st of August 2018. Sportsbook, Card Games, endorphina, isoftbet games, Fantasy Sports and Authentic Casino are licensed and regulated by the Government of Curacao under licence number 1668/JAZ.

Gambling can be addictive. Play responsibly. www.gamblingtherapy.org & www.gamblersanonymous.org

© 2018 BETHARD.COM. ALL RIGHTS RESERVED.

Betalingsleverandører

Spelleverantörer